vineri, 6 mai 2011

ALTERNATIVE – În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul

Comunicat de presa



Agenţia Naţională Antidrog desfasoara în perioada 1-8 mai 2011 campania de prevenire denumită generic „ALTERNATIVE – În comunitatea ta, drogurile nu îşi au locul” şi noua sa strategie de management, în contextul redobândirii statutului instituţional al agenţiei.
Campania de prevenire are in agenda o serie de evenimente publice menite să transmită publicului larg şi în special tinerilor, un mesaj pozitiv fundamentat pe implicare, dezvoltarea de abilităţi, consolidarea factorilor de protecţie împotriva consumului de droguri şi oferirea de alternative de viaţă sănătoasă la consumul de droguri. Campania se derulează la nivel naţional si urmăreşte promovarea alternativelor la consumul de droguri, ca modalităţi sănătoase de petrecere a timpului liber, în contextul Zilei Naţionale a Tineretului.
In cadrul campaniei antidrog Liceul A.I. Cuza a initiat un proiect educational ce sa desfasoara in aceasta saptamana, intitulat „Vise care ucid”, in care sunt implicati 200 de elevi impreuna cu cadrele didactice (Prof. Camelia Tanasescu, Prof. Monica Bria, Prof. Florenţa Ionescu) iar partenerii acestui proiect sunt: Colegiul Naţional „Al. D. Ghica” Alexandria, Colegiul Naţional „Anastasescu” Roşiorii de Vede, Clubul Copiilor Roşiorii de Vede, Centrul de Consiliere Antidrog, Centrul Judetean de Asistenta Psihopedagogica, IPJ.
În cadrul proiectului vor fi organizate sesiuni de informare cu privire la consumul de substanţe etnobotanice, delincvenţa, anturaj periculos, găşti şi infracţionalitate asociată consumului de astfel de substanţe, cu elevii şi cadrele didactice în mediul şcolar. Deasemenea, vor fi distribuite scrisori de informare părinţilor, atât prin intermediul instituţiilor de învăţământ, cât şi prin afişarea acestora la sediile autorităţilor locale. În cadrul spectacolelor, concertelor şi concursurilor sportive la nivel local, vor fi realizate activităţi de informare adresate comunităţii cu privire la efectele nocive ale substanţelor şi plantelor etnobotanice.

Vineri, 6 mai, la orele 12.00 va avea loc la Liceul A.I. Cuza un simpozion tematic, la care reprezentantul Centrului de Consiliere Antidrog, dr. Elena Corbeanu va aborda sub forma unei discutii interactive subiectul consumului de substante psihoactive – cunoscute ca „etnobotanice” . Elevilor li se va propune realizarea de mesaje antidrog sub forma de desene, eseuri, imnuri, pagini web, etc, care sa participe la concursul national Mesajul meu antidrog.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu